Første kig på Bille Augusts PAGTEN med Birthe Neumann som Karen Blixen

20 november 2020 - Sidst opdateret 4 februar 2021

Photographer: Fotograf: Rolf Konow

I dag er teasertraileren til PAGTEN, Bille Augusts længeventede første danske film om Karen Blixen, blevet offentliggjort. Det er en ganske kort scene, hvor den verdensberømte forfatter Karen Blixen for første gang tager imod den unge lovende digter Thorkild Bjørnvig på Rungstedlund. PAGTEN er produceret af SF Studios Production og MOTOR ved producer Jesper Morthorst og Karin Trolle og får Danmarkspremiere torsdag den 15. april 2021.

Se teasertraileren her: https://youtu.be/0nnZ_TeL4kc  

Det er 17 år siden, Karen Blixen opgav eventyret i Afrika og vendte tilbage til Danmark til et liv i ruiner. Ødelagt af syfilis og knust over at have mistet sin farm og sit livs kærlighed begyndte hun her at genopfinde sig selv som en kunstnerisk superstjerne. Nu, i en alder af 62, er Karen Blixen verdensberømt, men lever også et liv i isolation – indtil hun møder den 29-årige digter Thorkild Bjørnvig. Sammen indgår de en pagt: Hun lover at gøre ham til en stor kunstner mod, at han skal adlyde hende ubetinget – uanset prisen...

PAGTEN er et psykologisk spændingsdrama baseret på virkelige begivenheder. En hjerteskærende historie om en mester og hendes lærling og om prisen for at følge sit hjerte.

Da Thorkild Bjørnvigs bog ”Pagten” om hans og Blixens særlige og turbulente forhold op gennem 50’erne udkom i 1974, blev den en litterær sensation. Bjørnvigs erindringer danner grundlag for Bille Augusts PAGTEN. Christian Torpe har skrevet manus, og han har tidligere arbejdet sammen med Bille August på STILLE HJERTE.

Birthe Neumann spiller Blixen i sin første store dramatiske filmrolle siden FESTEN. Hun spiller overfor det unge stortalent Simon Bennebjerg samt Asta Kamma August og Nanna Skaarup Voss.

PAGTEN er produceret af SF Studios Production og MOTOR med støtte fra Det Danske Filminstitut i samarbejde med FilmFyn, TV2 Danmark og Nordisk Film & TV Fond. PAGTEN distribueres af SF Studios.

Pressebilleder: https://we.tl/t-QGlrBUvAbP

Fotograf: Rolf Konow

Billede 1: Birthe Neumann og Simon Bennebjerg som verdensstjernen Blixen og hendes lærling, unge Bjørnvig

Billede 2: Blixen (Birthe Neumann) tager imod Bjørnvig (Simon Bennebjerg) på Rungstedlund

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

SF Studios, Pressechef Camilla Baggesen på mobil 2074 0650

Kontakter

Camilla Baggesen

Publicity Manager SF Studios Denmark