META FILM OG SF STUDIOS PRÆSENTERER TRAILER OG PLAKAT TIL DEN POLITISKE THRILLER MØRKELAND

1 maj 2024

Meta Film og SF Studios kan i dag præsentere trailer og plakat til Mikkel Serups MØRKELAND – den længeventede opfølger til den populære og prisvindende spillefilm ”Kongekabale” fra 2004. Det sker samtidig med, at filmen netop er offentliggjort som åbningsfilm til Biografklub Danmarks næste sæson, som samtidig markerer biografklubbens 30-års jubilæum. MØRKELAND får således biografpremiere over hele landet torsdag den 22. august.

I MØRKELAND får publikum et gensyn med Anders W. Berthelsen i hovedrollen som journalist Ulrik Torp og hans redaktør Henrik Moll, der spilles af Nicolas Bro. Men der er også flere nye og unge talenter som Mathilde Arcel og Patrick A. Hansen på rollelisten.

Se traileren til MØRKELAND: https://youtu.be/dnu0qdV9URs

MØRKELAND er en topaktuel politisk thriller om demokratiets status - en ny fortælling om Ulrik Torp sat en hel generation efter vi forlod ham som ung graverjournalist med livet og karrieren foran sig. Nu er der gået 20 år, Torp er blevet voksen og karrieren er blevet skiftet ud med arbejdsløshed og voksenpraktik. Fra det ståsted havner han i midten af en ny politisk konspiration.

Om MØRKELAND:

Efter en fyringsrunde ender Ulrik Torp (Anders W. Berthelsen) i virksomhedspraktik på sin tidligere arbejdsplads, Dagbladet, hvor hans gamle kollega og nu chefredaktør, Henrik Moll (Nicolas Bro), beder ham dække et mord på en ung fuldmægtig i Indenrigsministeriet. Langsomt men sikkert fører sagen Torp i nettet på en politisk sammensværgelse, der truer selve fundamentet for vores samfund. Men de eneste, som tror ham, er avisens unge praktikanter, Emma (Mathilde Arcel) og Simon (Patrick A. Hansen).

MØRKELAND har - udover Anders W. Berthelsen i rollen som Ulrik Torp - Nicolas Bro, Patrick A. Hansen, Mathilde Arcel, Simon Kongsted, Mathilde Eusebius, Ellaha Lack, Mohamed Jjeziri, Sofia Nolsøe, Charlotte Munck, Lene Maria Christensen og Tommy Kenter på rollelisten.

Mikkel Serup (”Kastanjemanden”, ”Den bedste mand”) har instrueret, mens Marie Østerbye (”Fred til lands”, ”Rita”) har stået bag manus. MØRKELAND er en filmatisering af Niels Krause-Kjærs anden roman ”Mørkeland”.

Filmen er produceret af Meta Film ved producere Sara Namer og Morten Kjems Hytten Juhl i co-production med Meta Film Stockholm & Film i Väst i samarbejde med SF, TV2, SVT & Yle. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut, Det Svenske Filminstitut og Creative Europe Programme of the European Union og distribueres af SF Studios.

For yderligere materiale se venligst: press.sfstudios.dk

Download materialer her: https://app.box.com/s/z8du47afb5xlpww30mtuo9cokbsg0ekn

Om Biografklub Danmark:

Biografklub Danmark er en national biografklub med 240.000 medlemmer, hvor man som medlem kan man se 10 udvalgte kvalitetsfilm i biografen til halv pris. Biografklub Danmark starter deres 30-års jubilæum med åbningsfilmen MØRKELAND, mens resten af filmene til programmet bliver offentliggjort den 11. juni. Salget af medlemskaber til den nye sæson starter 1. august og et medlemskab til biografklubben koster 128 kr. for sæsonen og inkluderer rabatkuponer til alle sæsonens 10 film. Man kan indløse rabatkuponerne i alle landets biografer, så længe filmene spiller.

Download logo her: https://we.tl/t-zBpjluoH0

Om Meta Film:

Meta Film er stiftet af Meta Louise Foldager Sørensen i 2012 med fokus på stærke, vedkommende film, heriblandt ”Viften” (2023), ”Til Vi falder” (2019), ”Grænse” (2019), ”The Wife” (2018),  ”Swinger” (2016), ”Sommeren ’92” (2015) og ”I dine Hænder” (2015), som har høstet et utal af priser, bl.a. Nordisk Råds Film Pris (”Viften”), Un Certain Regard (”Grænse”), Dragon Award (”I dine Hænder”), og flere nomineringer, bl.a. Oscar for Bedste udenlandske film (”Grænse”), Oscar for bedste kvindelige hovedrolle, Glen Close (”The Wife”), samt Robert og Bodil for Bedste film (”Viften”, ”Sommeren ’92”). 

Om SF Studios:

SF Studios, der blev grundlagt i 1919, er et af verdens ældste filmselskaber. I dag er SF Studios det førende filmstudie i Norden med hovedkontor i Stockholm, Sverige, og kontorer i Oslo, København og Helsinki. Virksomheden producerer og distribuerer spillefilm og tv-serier samt leverer streamingtjenesten SF Anytime. SF Studios er en del af den førende nordiske medievirksomhed Bonnier.

 

Kontakter

Camilla Baggesen

Publicity Manager SF Studios DenmarkEmma Emilie Petersen

PR- and Promotioncoordinator SF Studios Denmark