Julie R. Ølgaards psykologiske thriller ENGLEMAGEREN oplever stor international succes

7 juni 2023 - Sidst opdateret 20 juni 2023

Den danske stjernespækkede ENGLEMAGEREN med Julie R. Ølgaard, Roland Møller, Christopher Læssø og Stine Stengade i de bærende roller har allerede sikret et stort salg internationalt. Særligt filmfestivalerne i Berlin og Cannes har medvirket til, at ENGLEMAGEREN snart kan ses i flere end 40 lande verden over. ENGLEMAGEREN har premiere i de danske biografer i morgen – torsdag den 8. juni.

Det er ikke kun på de danske lærreder, at ENGLEMAGEREN får premiere - snart kan filmen ses verdenen over, hvor flere end 40 lande har sikret sig rettighederne til filmen. Særligt efter filmen er blevet vist på filmfestivalerne Berlinale og Cannes, er efterspørgslen efter filmen kun blevet større. Blandt de største af markederne, som kommer til at vise den danske film, er Indien, Sydamerika, Tyskland, Spanien og Italien. REinvent forventer at kunne lukke yderligere salg indenfor de næste par måneder – herunder USA.

ENGLEMAGEREN er en intens thriller om kriminalbetjenten Laura, der er specialiseret indenfor cyberkriminalitet. Hun har været sygemeldt med en psykose efter en fødselsdepression, men falder tilfældigt over en sag om en bestialsk seriemorder. Det vækker hendes interesse, og hun beslutter, at det er på tide at vende tilbage. ENGLEMAGEREN byder både på både spænding, en sadistisk morder og opklaringsarbejde, som netop er noget, mange lande efterspørger.

Helene Aurø, Sales & Marketing Director REinvent International Sales, der er den internationale salgsagent for filmen, siger: "Mange lande efterspørger genrefilm som ENGLEMAGEREN. Filmen er på nuværende tidspunkt solgt til over 40 lande internationalt, og vi forventer flere salg i de kommende måneder. Både til Berlin og Cannes filmfestival kom der aftaler med hjem i kufferten med blandt andet Tysktalende lande, Frankrig, Italien, Spanien, Sydamerika og Indien".

Filmen forventes at blive dubbet og undertekstet til en lang række sprog og bare i Indien oversættes den til Hindi, Tamil, Telugu, Malayalam, Kannada, Bangla, Punjabi, Gujrati, Marathi, Bhojpuri og Urdu. Derudover kommer fransk, tysk, spansk og italiensk. Dermed bliver ENGLEMAGEREN snart verdenskendt.

Julie R. Ølgaard, der både har produceret, skrevet, instrueret og medvirket i ENGLEMAGEREN, fortæller om det internationale salg: ”Da jeg først hørte, hvor mange lande ENGLEMAGEREN er solgt til, var jeg ved at falde ned af stolen. ENGLEMAGEREN er en film, der ligger mit hjerte meget nært og tanken om at folk i hele verden - bogstavelig talt - nu kommer til at se den, gør mig uendelig stolt og meget glad! Det er SÅ vildt og fantastisk, at vores film får et liv i hele verden. At Lauras historie og de vigtige tematikker kommer bredt ud og forhåbentlig får folk til at tænke sig om en ekstra gang - eller i det mindste skaber lidt debat og stof til eftertanke”.

ENGLEMAGEREN er baseret på en original idé af Julie R. Ølgaard, der samtidig er konceptuerende instruktør i samarbejde med Esben Tønnesen. Således både medvirker og instruerer Julie R. Ølgaard udover at have skrevet og produceret. Julie R. Ølgaard har samlet et imponerende cast omkring sig. Udover Julie medvirker Roland Møller (”R”, ”Kapringen”, ”Nordvest”, ”Under sandet”), Christopher Læssø (”The Square”, ”De frivillige), Stine Stengade (”En kærlighedshistorie”, ”Prag”), Niels Anders Thorn, Andrea Vagn Jensen, Neel Rønholt, Christian Halken og Marc Harpsøe m.fl. ENGLEMAGEREN er privatfinansieret i samarbejde med Film Invest ApS og Vækstfonden.

Filmen distribueres af SF Studios og kan ses i flere end 50 danske biografer fra i morgen torsdag den 8. juni.

I kan hente plakaten, pressebilleder, portræt af Julie R. Ølgaard samt holdbillede ned her: https://app.box.com/s/8mtmkeecn1y3tyhh53zcdsqg3yivea6t

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

SF Studios, Pressekoordinator Emma Emilie Pedersen, mobil 2339 1116

REInvent, Sales & Marketing Director Helene Aurø, mobil 2342 0007

Om SF Studios

SF Studios, der blev grundlagt i 1919, er et af verdens ældste filmselskaber. I dag er SF Studios det førende filmstudie i Norden med hovedkontor i Stockholm, Sverige, og kontorer i Oslo, København, Helsinki og London. Virksomheden producerer og distribuerer spillefilm og tv-serier samt leverer streamingtjenesten SF Anytime. SF Studios er en del af den førende nordiske medievirksomhed Bonnier.

 

Kontakter

Emma Emilie Petersen

PR- and Promotioncoordinator SF Studios Denmark