Skip to main content

NO REST FOR THE WICKED Storslået og ambitiøst kærlighedsdrama er netop startet optagelser på Færøerne

14 august 2024

SF Studios Production er nu i fuld gang med optagelserne til spillefilmen NO REST FOR THE WICKED – et altopslugende kærlighedsdrama med Pilou Asbæk og en lang række færøske skuespillere på rollelisten, herunder den debuterende Egor Venned, Sofia Nolsøe, Kjartan Hansen samt den islandsk-færøske stjerne Jóhannes Haukur Jóhannesson og den dansk-færøske sanger og komponist Brimheim. Kasper Kalle er instruktør og Rasmus Birch er manuskriptforfatter, mens Lars Bredo Rahbek producerer for SF Studios Production.

 

NO REST FOR THE WICKED er en universel og modig fortælling om en fortærende kærlighed, som overvinder alt… selv døden. Vi befinder os på Færøerne i 1872. Da en fremmed redder en lokal fra at drukne, mødes han først med taknemmelighed. Men da hans ankomst kort efter vender fuldstændig op og ned på det isolerede øsamfund, sætter de sig for at bekæmpe det udefrakommende.

Producer Lars Bredo Rahbek siger: ”NO REST FOR THE WICKED er uden tvivl min modigste film til dato, men også en film, som har været med mig i mange, mange år. Endelig står vi her. Klar til at starte optagelser på noget så unikt som et intenst og smukt kærlighedsdrama med foruroligende overnaturlige elementer. Det er fantastisk at skulle realisere denne spillefilm med talentfulde Kasper Kalle og Rasmus Birch, og vi har fået samlet et uovertruffent hold både foran og bag kameraet. Det bliver en kæmpe fornøjelse at præsentere filmen for publikum om et lille års tid”.  

Lars Bredo Rahbek er en af dansk films mest erfarne producere og har stået bag flere end 13 spillefilm og en lang række store og internationale co-produktioner – bl.a. ”Margrete den Første” (2021), ”En Soap” (2006), ”Flammen & Citronen” (2008), ”Superclásico” (2011), ”I lossens time” (2013) og Bille Augusts ”Pagten” (2021) som initiativtager og executive producer.

Pilou Asbæk spiller den danske hvalfanger Helge, mens Sofia Nolsøe og Egor Venned spiller mor og søn. Egor Venned spillefilmsdebuterer med NO REST FOR THE WICKED, men har igennem flere år gjort sig bemærket internationalt som model for nogen af de allerstørste modebrands og magasiner. Sofia Nolsøe, der om kort tid er aktuel i den politiske thriller ”Mørkeland”, blev uddannet fra Statens Teaterskole i 2011 og har siden gjort sig bemærket på de skrå brædder på bl.a. Det Kongelige Teater og Aarhus Teater. Sofie Nolsøe modtog i 2021 den prestigefulde kritikerpris Teaterpokalen.

Instruktør Kasper Kalle blev uddannet fra Filmskolen i 2015 med afgangsfilmen ”Sorte måne” og havde sin spillefilmsdebut i 2018 med det anmelderroste historiske drama ”Christian IV – Den sidste rejse”. Manuskriptforfatter Rasmus Birch skrev i 2009 ”Broderskab”, der vandt topprisen på Rome Film Fest, og i 2014 ”Når dyrene drømmer”, som blev udtaget til Semaine de La Critique i Cannes. I 2018 skrev han ”Selvmordsturisten” og i 2022 det livsbekræftende komediedrama ”Miss Viborg”.

NO REST FOR THE WICKED slutter optagelser på Færøerne midt september og forventes at få verdenspremiere i første halvdel af 2025.

SF Studios Production producerer med producer Lars Bredo Rahbek med støtte fra Det Danske Filminstitut, det færøske kulturministerium, Filmshúsið, The Icelandic Tax Rebate, Nordisk Film & TV Fond, DR TV, Eurimages samt Creative Europe Media. Filmen laves i co-production med færøske Kykmyndir ved Jón Hammer og islandske Truenorth ved Leifur B. Dagfinnsson og Kristinn Þórðarson.

Download billeder her: https://we.tl/t-4gxC2DtxCC

Fotograf: Christian Geisnæs

Billedtekster: Sofia Nolsøe, Pilou Asbk, Egor Venned og instruktør Kasper Kalle / Producer Lars Bredo Rahbek, instruktør Kasper Kalle og manuskriptforfatter Rasmus Birch

 

Kontakter

Camilla Baggesen

Publicity Manager SF Studios Denmark