Lisa Carlehed og Gustaf Skarsgård er Udvandrerne

25 juni 2020 - Sidst opdateret 5 oktober 2020

Ophavsret: Photo credit: Fabrizio Cestari & Mattias Edwall

Lisa Carlehed debuterer i et episk drama sammen med Gustaf Skarsgård i de altoverskyggende hovedroller som Kristina og Karl-Oskar i den kommende filmatisering af Udvandrerne. Den svenske forfatter Vilhelm Mobergs populære klassiker får nyt liv, når optagelserne til september går i gang i Sverige. Filmen får også de internationalt kendte skuespillere Liv Ullmann og Sofia Helin på rollelisten. Det samlede projekt bliver præsenteret efter sommeren.

Udvandrerne er en stor satsning fra SF Studios, som producerer Sveriges højtelskede klassiker af Vilhelm Moberg. Med Erik Poppe (Utøya: July 22, The King’s Choice) som instruktør og manus af Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig skildrer det episke drama de halvanden millioner svenskere, der søgte et bedre liv på den anden side af Atlanterhavet. Bodil-nominerede Lisa Carlehed (I dine hænder, Tills vi faller, Psychosia) får sin første hovedrolle i en svensk storfilm, når hun skal spille Kristina over for Gustaf Skarsgård (438 dage, Vikings) i rollen som Karl-Oskar.

“At gå ind i den næsten mytiske rolle som Kristina er en utrolig følelse. Gustaf og jeg havde en fantastisk kemi under prøverne, hvor jeg fandt skyggesiderne af Kristina, som ikke har været portrætteret før. Jeg har også altid gerne villet spille hovedrollen i en svensk storfilm af denne kaliber. Jeg ser meget frem til at arbejde sammen med sådan en stærk produktion, som SF bidrager med for at portrættere den kærlighed og det mod, som kendetegner udvandrernes rejse fra Sverige til Amerika,” siger hovedrolleindehaveren Lisa Carlehed.

Udvandrerne rummer lige dele kærlighed og eventyr, når publikum tages med på Kristina og Karl-Oskars skelsættende rejse. Det er også historien om Sverige, om svenskerne, og en påmindelse om det dybt menneskelige, der driver os.

“At arbejde med et værk som Udvandrerne og en karakter som Karl-Oskar er et drømmeprojekt. Én ting, der greb mig øjeblikkeligt, var nerven i forholdet mellem Karl-Oskar og Kristina. Deres kærlighed og livsvalg bærer på en større historie om mod og viljen til livet. Det er en historie om kærlighed til ens familie, til ens fædreland og til det, som vi kalder et hjem,” siger Gustaf Skærsgård, hovedrolleinde-haver.

Den stjernespækkede rolleliste tæller også Sofia Helin (The Snowman, Arn: Tempelridderen, Broen), der spiller Judit, mens Liv Ullmann, som spillede Kristina i Jan Troells Oscar-nominerede spillefilm fra 1971, vender tilbage i rollen som Anna, Kristinas mor.

“Med Udvandrerne vil jeg gennem Kristinas øjne vise hendes og Karl-Oskars kærlighed og kamp for et bedre liv. Hvor langt er du villig til at gå for at redde dine børn? Det mod, der fulgte dem som emigranter på deres storslåede men også farefulde færd fra Småland og tværs over Atlanten til Minnesota. Udvandrerne tager os gennem frygt og håb, gennem kærlighed og død. Det er en tidløs og evigt relevant historie om, hvem vi er, hvor vi kommer fra, og om vores drømme,” siger Erik Poppe, instruktør.

Optagelserne begynder til september i det vestlige Sverige. Tidligere var planen at skyde filmen i Tjekkiet, men på grund af COVID19-pandemien vil indspilningerne nu finde sted i Sverige, så man kan overholde produktionsplanen. Det faktum, at produktionen vil finde sted i Sverige, hvor historien har sit udspring, er bestemt positivt.

“Den historie, som Vilhelm Moberg fortalte for mere end 70 år siden, er en tidløs klassiker og mere relevant i dag, end dengang den blev skrevet. I Udvandrerne følger vi Kristina og Karl-Oskars modige valg om at efterlade alting og gribe chancen for et nyt og bedre liv for dem selv og deres familie. Det er et sensationelt eventyr, de tager os med på, som handler om at finde sin plads i verden, at finde et nyt hjem. Det her er et drømmeprojekt, som vi har forberedt i mange år, og nu er filmen, med dette fantastiske hold, omsider klar til optagelse,” siger Fredrik Wikström Nicastro, producer hos SF Studios.

Udvandrerne produceres af SF Studios i co-produktion med TV4/Cmore, Film i Väst, Nordsvensk Filmunderhållning, Paradox, SF Studios Danmark og Fantefilm med støtte fra Det Svenske Filminstitut, Nordisk Film & TV Fond, Det Norske Filminstitut, Det Danske Filminstitut og DR. Filmen distribueres af SF Studios i Norden, og REinvent International Sales vil stå for det internationale salg.

Udvandrerne forventes at få premiere i biograferne Juledag 2021.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Camilla Baggesen, Pressechef, SF Studios, mobil 2074 065

Om SF Studios
SF Studios, grundlagt i 1919, er et af verdens ældste filmselskaber. I dag er SF Studios det førende filmstudie i Norden med hovedkontor i Stockholm og kontorer i Oslo, København, Helsinki og London. Selskabet producerer og distribuerer spillefilm og tv-serier og står desuden bag de digitale tjenester SF Anytime og SF Kids. SF Studios er en del af Nordens førende mediekoncern, Bonnier.

Kontakter

Camilla Baggesen

Publicity Manager SF Studios Denmark