MILAD AVAZ SLUTTER OPTAGELSER PÅ SIN FØRSTE SPILLEFILM - DET STJERNESPÆKKEDE FEELGOOD DRAMA BEDRE TIDER

22 november 2022 - Sidst opdateret 20 juni 2023

Photographer: Fotograf: Anne Schwartz

Milad Avaz både instruerer og står bag manus på sin nye spillefilm BEDRE TIDER, der har brødrene Sebastian og Andreas Jessen, Ari Alexander, Lars Brygmann, Rasmus Botoft, Casper Phillipson og stortalentet Johanne Milland på rollelisten. Milad Avaz startede optagelser den 25. oktober og har efter fem ugers optagelser nu sidste optagedag i dag. BEDRE TIDER distribueres af SF Studios, produceres af A Production og forventes af få dansk biografpremiere til efteråret 2023.

BEDRE TIDER er en hjertevarm og ærlig familiefortælling om, hvordan sammenhold kan skabe håb i selv svære tider. En feelgood film om at turde give slip på fortiden og leve i nutiden.

Da den depressionsramte Oskar (Ari Alexander) hentes hjem fra et ophold på en psykiatrisk klinik, læner han sig op ad sin storebror, den umiddelbart succesfulde familiefar Karl (Sebastian Jessen). Ikke ret lang tid efter banker det dog på døren - fogedretten indkalder Karl til retten for en udestående gæld i deres fars bageri. Oscar og Karl beslutter sig for - sammen med deres tredje bror Lukas (Andreas Jessen) - at tage til Nordsjælland for at konfrontere deres far, men de tre fremmedgjorte brødre opdager hurtigt, at det står meget værre til end først frygtet. Deres familiebageri er lukningstruet, og hvis der ikke gøres noget akut, står deres fars liv i ruiner. Men evigt optimistiske far Vagn (Lars Brygmann) har en plan! Han vil gentage sin ungdoms succes, men denne gang ikke lave verdens største romkugle, men verdens største træstamme. Ingen går i vejen for Vagns planer, men det viser sig hurtigt, at det ikke kun er Vagn, der bærer på hemmeligheder…

Milad Avaz siger: ”Det har været fem fantastiske uger på set med masser af grin og et skønt hold både foran og bag kameraet. BEDRE TIDER har en ikke-velhavende nordsjællandsk provinsfamilie i fokus. Den er fuld af underspillet humor og har et stort bankende hjerte i de tre brødres forhold. BEDRE TIDER handler om familie, sorg, tilgivelse og livsglæde. Og selvom det bestemt er fiktion, så er den også spædet op med små fortællinger fra mit eget liv - en familie med et stærkt sammenhold, men selvfølgelig også en historie om en far, der selv havde et bageri i en lille lokal by og stod bag en enormt stor romkugle!”.

Milad Avaz tog det meste af filmbranchen med storm, da han sammen med sine brødre Mehdi og Misam Avaz havde biografpremiere på dramaet ”Mens vi lever” i 2017. Og herfra er det gået stærkt. Kun to år senere stod han bag manuskriptet til ”Kollision” og året efter, i 2020, stod han bag sin første tv-serie - den kritikerroste TV2 krimiserie ”Alfa”, hvor Milad også stod bag både manus og instruktion.

”Alfa” blev også den første produktion, hvor skuespillerne og brødrene Sebastian (Bodil- og Robert nomineret ”Mens vi lever”) og Andreas Jessen (Robert nomineret ”Alfa” og ”Marcur”) fik mulighed for at spille overfor hinanden. Det gør de igen og denne gang med en tredje bror spillet af Ari Alexander. På rollelisten ses, udover erfarne kræfter som Lars Brygmann, Rasmus Botoft og Casper Phillipson, Johanne Milland, der modtog en Robert nominering og hele to Bodil nomineringer for sin spillefilmsdebut som Liv i ”Venuseffekten”.  Derudover medvirker Lise Baastrup, Skinz, Niklas Sahl, Jens Jørn Spottag og Torben Zeller.

BEDRE TIDER produceres af A Production af Misam Avaz.

Download pressebillede: https://we.tl/t-4sZKj9QPCy

Fotograf: Anne Schwartz

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

SF Studios, Pressechef Camilla Baggesen, mobil 2074 0650

Om SF Studios

SF Studios, der blev grundlagt i 1919, er et af verdens ældste filmselskaber. I dag er SF Studios det førende filmstudie i Norden med hovedkontor i Stockholm, Sverige, og kontorer i Oslo, København, Helsinki og London. Virksomheden producerer og distribuerer spillefilm og tv-serier samt leverer streamingtjenesten SF Anytime. SF Studios er en del af den førende nordiske medievirksomhed Bonnier.

Kontakter

Camilla Baggesen

Publicity Manager SF Studios Denmark