Om ni måneder kommer en ny, velskabt filmbaby til verden!

22 april 2022 - Sidst opdateret 31 marts 2023

BYTTE BYTTE BABY med Mille Dinesen, Katinka Lærke Petersen, Lars Ranthe og Kasper Dalsgaard

Denne måned starter optagelserne til Barbara Topsøe-Rothenborgs nye spillefilm - komedien BYTTE BYTTE BABY med Mille Dinesen, Katinka Lærke Petersen, Lars Ranthe og Kasper Dalsgaard i hovedrollerne. SF Studios producerer ved producer Marcella Dichmann, og BYTTE BYTTE BABY forventes at få premiere i de danske biografer 26. januar 2023.

BYTTE BYTTE BABY er en graviditetskomedie om den søde ventetid - eller i dette tilfælde den knapt så søde ventetid. De to meget forskellige par, Cecilie og Andreas og Liv og Malte, er begge i fertilitetsbehandling, men da de to pars største ønske går i opfyldelse, sker det på en noget mere anderledes måde, end de lige havde forestillet sig…

Instruktør Barbara Topsøe-Rothenborg siger: ”Fertilitetsbehandling er stadig enormt tabubelagt. Hele 20% af danskerne har svært ved at blive gravide, og hvert 9. barn kommer til verden ved fertilitetsbehandling. Rigtig mange skammer sig over, at de – eller rettere vi, for jeg var selv igennem fertilitetsbehandling - ikke kan reproducere uden hjælp. Med BYTTE BYTTE BABY ønsker vi at skabe et rum for dette vigtige emne, så vi kan blive en smule mindre berørings-angste, og det føler jeg, at vi kan gøre bedst gennem komedien. For når det smertefulde er skildret gennem humor, kan vi bedre sænke paraderne og grine. BYTTE BYTTE BABY er en livsbekræftende, humoristisk og smertelig graviditetskomedie, som også afspejler, hvor utrolig fordømmende vi kvinder kan være overfor hinanden”.

Det er forfatter Pia Konstantin Berg, der har skrevet manus til BYTTE BYTTE BABY. Pia Konstantin Berg vandt Gyldendals romankonkurrence med ”Sommeren venter” og har gennem hele sin skrivekarriere været optaget af, hvordan præstationssamfundet påvirker os alle. Hun siger: ”BYTTE BYTTE BABY tager naturligvis sit udgangspunkt i en historie om fertilitetsbehandling, men det er i høj grad også en fortælling om graviditet og forældreskab – alle de holdninger og forventninger, der er knyttet til den moderne forældrerolle. Jeg håber også, at BYTTE BYTTE BABY kan være med til at få publikum derude til at sænke skuldrene lidt i jagten på det perfekte”.

Mille Dinesen spiller den pertentlige Cecilie, mens Lars Ranthe spiller hendes mand Andreas. Det andet par – det lidt mere økologiske par - Liv og Malte, bliver spillet af Katinka Lærke Petersen og Kasper Dalsgaard, der snart er aktuelle i Julie Rudbæk og Jesper Zuschlags romantiske komedie ”Elsker dig for tiden”. Derudover medvirker Sara Boberg, Neel Rønholt, Solbjørg Højfeldt og Laura Bro, mens Thomas Bo Larsen spiller parrenes fertilitetslæge.

Synopsis:

Cecilie og Andreas skal være forældre, og det skal Liv og Malte også. Forude venter ni måneders sød ventetid med den perfekte graviditet, lige indtil de opdager, at fertilitetsklinikken har ombyttet de befrugtede æg. Den alternative Liv er gravid med kontrolfreaken Cecilies baby, og babylykken bliver med ét vendt på hovedet. Den umiddelbare løsning er at bytte babyer ved fødslen, men dilemmaet sætter gang i en lavine af absurde konflikter. De to kvinder må nærmest bytte liv, mens deres forvirrede mænd forsøger at navigere helskindet igennem den nu knapt så søde ventetid…

BYTTE BYTTE BABY er produceret af SF Studios med støtte fra Det Danske Filminstitut i samarbejde med FilmFyn og TV2 Danmark. Filmen distribueres af SF Studios.

Download pressebillede: https://we.tl/t-n3nFTduuVi

Billedtekst: Lars Ranthe, Mille Dinesen, Kasper Dalsgaard og Katinka Lærke Petersen

Billedtekst: Lars Ranthe, manusforfatter Pia Konstantin Berg, Mille Dinesen, instruktør Barbara Topsøe-Rothenborg, Kasper Dalsgaard og Katinka Lærke Petersen

Fotograf: Christian Geisnæs

For yderligere oplysninger kontakt venligstSF Studios, Pressechef Camilla Baggesen, mobil 2074 0650

Om SF Studios:

SF Studios, der blev grundlagt i 1919, er et af verdens ældste filmselskaber. I dag er SF Studios det førende filmstudie i Norden med hovedkontor i Stockholm, Sverige, og kontorer i Oslo, København, Helsinki og London. Virksomheden producerer og distribuerer spillefilm og tv-serier samt leverer streamingtjenesten SF Anytime. SF Studios er en del af den førende nordiske medievirksomhed Bonnier.

Kontakter

Camilla Baggesen

Publicity Manager SF Studios Denmark