SF Studios præsenterer trailer og plakat til MARGRETE DEN FØRSTE med Trine Dyrholm

21 maj 2021 - Sidst opdateret 17 september 2021

SF Studios kan i dag præsentere trailer og plakat til Charlotte Sielings historiske drama MARGRETE DEN FØRSTE med Trine Dyrholm i rollen som Margrete I. Det sker samtidig med, at filmen netop er offentliggjort som åbningsfilm til Biografklub Danmarks næste sæson og således får biografpremiere over hele landet torsdag den 16. september.

Danmark, Norge og Sverige har bekriget hinanden i århundreder, men nu har Margrete I samlet landene i en fredsorienteret union. Magtbalancen i Europa er i gang med at ændre sig, men ikke alle er glade. Nogen vil gøre alt for at sætte Europas stærkeste kvinde skatmat.

Se traileren til MARGRETE DEN FØRSTE: https://youtu.be/GVdFl6GacTI

MARGRETE DEN FØRSTE er den ufortalte historie om en visionær kvinde, der står i magtens absolutte centrum. Da et chokerende rygte når slottets mure, kan ét forkert valg ødelægge alt. Instruktør Charlotte Sieling siger: ”Margrete I var en imponerende kvinde, men overraskende har ingen skildret hende på film. Jeg vil give hende en stemme og fortælle om en af de stærkeste regenter Europa har set. Kvinden der skabte Kalmarunionen, et fællesskab blandt Danmark, Norge og Sverige, der kom til at vare i 126 år, og kvinden der regerede på trods af og ikke på grund af sit køn. MARGRETE DEN FØRSTE er mit portræt af en kvinde, hvis udfordringer trods de over 600 års afstand i tid ikke var så forskellige fra dem, kvinder kæmper med i dag. Karriere, familie, moderskab. Filmen viser, hvilken pris Margrete I måtte betale for at være en uforlignelig statskvinde”.

Om MARGRETE DEN FØRSTE

Året er 1402, og en kvinde står i spidsen for et nyt nordisk storrige. Margrete I har samlet Danmark, Norge og Sverige i en union, som hun egenhændigt styrer gennem sin adoptivsøn, kong Erik. Unionen er omgivet af fjender, og Margrete planlægger derfor et ægteskab mellem Erik og den engelske prinsesse Philippa. En alliance med England vil kunne styrke Kalmarunionen og sikre den mod angreb. Men en konspiration er undervejs, som sætter Margrete i et umuligt dilemma, der kan koste hende alt.

MARGRETE DEN FØRSTE har - udover Trine Dyrholm i rollen som Margrete I - Søren Malling, Morten Hee Andersen, Jakob Oftebro, Bjørn Floberg, Magnus Krepper, Thomas W. Gabrielsson, Agnes Rase, Simon J. Berger og Paul Blackthorne på rollelisten.

Charlotte Sieling har skrevet manuskriptet til MARGRETE DEN FØRSTE sammen med Jesper Fink (”Før frosten”) og Maya Ilsøe (”Arvingerne”). Rasmus Videbæk (”En kongelig affære”) er fotograf, mens Søren Schwarzberg (”Før frosten”) står for production design og Manon Rasmussen (”Lykke-Per”) for kostumer. Makeup/hår-designer er AnnaCarin Lock, caster Anja Philip, klipper Sverrir Kristjánsson, lyddesigner Rune Palving, VFX Designer Thomas Dyg og komponist Jon Ekstrand.

MARGRETE DEN FØRSTE er produceret af SF Studios ved producere Birgitte Skov og Lars Bredo Rahbek i co-produktion med norske Filmkameratene, islandske Truenorth, tjekkiske Sirena Film og svenske Film i Väst med støtte fra Det Danske Filminstitut, TV 2 DANMARK, Svenska Filminstitutet, Norsk filminstitutt, Icelandic Film Centre, Nordisk Film & TV Fond, Eurimages, Czech Film Fund, Polish Film Institute, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, Augustinus Fonden, Carlsbergfondet, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Creative Europe MEDIA Programme of the European Union. SF Studios står for distribution i hele Norden, mens REinvent International Sales er salgsagent.

For materiale se venligst: press.sfstudios.dk

Download plakat her: https://app.box.com/s/o97imbaqiv099xvkvp8r1pcmgdnr1c3l

Download trailer her: https://app.box.com/s/hi5qzd0heuvn9k6vp3pw2x0g3gp4ggs1

Kontakter

Camilla Baggesen

Publicity Manager SF Studios Denmark