Ulrich Thomsens GUTTERBEE får Danmarkspremiere i udvalgte biografer fra 10. december

26 november 2020 - Sidst opdateret 19 januar 2021

Ulrich Thomsens egenproducerede GUTTERBEE får nu Danmarkspremiere i udvalgte biografer over hele landet. GUTTERBEE er en social satire om et samfund, som er bygget på frygt, religion, racisme og homofobi og er produceret af Ulrich Thomsens produktionsselskab Pro Tempore Film. Ulrich Thomsen er både instruktør, producer og manuskriptforfatter på filmen og besøger biograferne, når filmen bliver vist i Empire Bio i København, Café Biografen i Odense, Øst for Paradis i Aarhus, Biffen i Aalborg, Gentofte Kino, Haderslev, Humle Bio i Humlebæk og MovieHouse i Hellerup fra den 10. december.

De to håbløse drømmere Mike og den tyske pølsefanatiker Edward går sammen om at åbne en tysk pølserestaurant i den amerikanske provinsby, Gutterbee - The Gourmet House Of Refuge. Alt lover godt lige indtil byens selvudnævnte leder, den småracistiske Jimmy, får nys om deres planer. Gutterbee er kun for hvide, USA først og absolut ingen fremmede, tyske frankfurtere i hans by!

GUTTERBEE er en film, der læner sig op ad den amerikanske filmtradition Americana. En genre der relaterer sig til USA's historie og folklore, hvor netop patriotisme og nostalgi spiller en afgørende rolle.

Ulrich Thomsen siger: ”GUTTERBEE er bestemt sat i en komisk kontekst, men dialogen er ikke baseret på punchlines. Dialogen er ikke for sjov – jeg søger genkendelse og identifikation. Noget ægte. GUTTERBEE handler om svært grænseoverskridende mennesker, som vi accepterer via humorens prisme. Fortællingen er baseret på fakta – mennesker jeg har mødt, ting jeg har set, dokumentarer, artikler jeg har læst. Prædikanter der prædiker for penge, homoseksuel konverteringsterapi og pølse facts. Min ambition er en troværdig fortællestil, som balancerer mellem det tragiske og det komiske. At lave en film, som taler til et bredere publikum, en film som på én gang er tankevækkende, sjov og hjertevarm, men ikke holder sig fra det usømmelige og det grænseoverskridende. Det er i bund og grund en simpel fortælling om pølser og venskab, der blomstrer fra hjertet af den amerikanske drøm og dens idealer om rettigheder, lighed og muligheder for alle”.

Ulrich Thomsen er netop nu både aktuel i de biografaktuelle ”Vores mand i Amerika” og ”Erna i krig” og er senere på året aktuel som Carl Mørck i ”Marco effekten”. GUTTERBEE er hans anden spillefilm i Pro Tempore Film, der i 2016 præsenterede det romantiske drama IN EMBRYO, som havde verdenspremiere i hovedkonkurrence på Shanghai International Film Festival.

Bag kameraet har Ulrich Thomsen sikret sig den mange gange prisbelønnede og Oscarvindene Anthony Dod Mantle, der har været fotograf på en række store både internationale og danske produktioner. I rollen som den ene håbløse drømmer, Mike Dankworth McCoid, ses Antony Starr - en New Zealandsk prisbelønnet skuespiller, som Ulrich Thomsen har spillet sammen med i tv-serien BANSHEE - mens Ewen Bremner spiller rollen som den anden drømmer, Edward Hofler, den tyske pølsefanatiker. Ewen Bremner fik et massivt gennembrud med TRAINSPOTTING i 1996 og har siden medvirket i store internationale produktioner. Derudover medvirker W. Earl Brown, Clark Middleton, Chance Kelly, Joshua Harto, Pia Mechler og Gareth Williams.

Mød Ulrich Thomsen og se GUTTERBEE

Torsdag den 10. december i København, Empire Bio

Fredag den 11. december i Odense, Café Biografen

Mandag den 14. december i Aarhus, Øst for Paradis

Tirsdag den 15. december i Gentofte Kino og MovieHouse Hellerup

Onsdag den 16. december i Aalborg, Biffen

Mandag den 21. december i Haderslev, Kosmorama 6100

Tirsdag den 22. december i Humlebæk, Humle Bio

 

Pressebilleder samt portræt Ulrich Thomsen kan downloades her: https://we.tl/t-PshhrXqqj0

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

SF Studios, Pressechef Camilla Baggesen på mobil 2074 0650

Kontakter

Camilla Baggesen

Publicity Manager SF Studios Denmark